Hondencoach

Van kinds af aan ben ik al geïnteresseerd in honden, en met name in het gedrag van honden. Mijn eerste hond, Chelsea, een Border Collie kruising heb ik op mijn 12e verjaardag zelf bij elkaar gespaard met mijn verjaardagsgeld. Met Chelsea heb ik cursussen gevolgd en was ondertussen een maatje voor het hele gezin geworden. Helaas hebben we in 2007 afscheid van haar moeten nemen.


In 2012 kwam Sammie, een herplaatser in ons leven. Sammie is een boomer waarmee onze kinderen opgegroeid zijn. Ook met Sammie heb ik meerdere cursussen gevolgd, van gehoorzaamheid tot funcursussen en zelfs behendigheid. Op dit moment mag Sammie vooral lekker genieten van alle aandacht, met af en toe nog leuke fun oefeningen.


In 2015 kwam mijn lang gekoesterde droom uit, er kwam een Border Collie, genaamd Sky in ons gezin. Sky was geen makkelijke puber, wat resulteerde in dat ik geen groepslessen durfde te volgen. Gelukkig kwam er een hondenschool voorbij met privélessen hoopers. Deze lessen heb ik enkele jaren gevolgd, zelfs in groepsverband. Door deze mooie sport was het vertrouwen in elkaar zo gegroeid dat we dat samen aandurfden. Met Sky loop ik af en toe nog een hooperswedstijd, maar inmiddels hebben we samen meerdere hobby's gevonden. Zoals frisbee, neusspel, en dogdance.


In 2021 is er nog een Border Collie genaamd Jinte aan ons gezin toegevoegd. Met Jinte beoefenen we ook de verschillende takken van de hondensport.


Door het plezier in de hooperslessen ben ik februari 2021 begonnen met een instructeursopleiding hoopers, welke ik ook succesvol heb mogen afsluiten. Aangezien ik het lesgeven zo leuk vind en het gedrag van de hond mij nog altijd zo interesseerde ben ik september 2021 begonnen met de opleiding Kynologisch Instructeur bij Annorlunda. Deze opleiding heb ik maart 2023 met een goed resultaat afgerond. 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram